Kunstenaar:Mühlhaus, Daan

Azalea’s

Artikelnummer: CO 224.003

Dit prachtige stilleven van de hand van Mühlhaus (pseudoniem / echtgenote: Grada) heeft hij volgens de annotatie aan de achterkant van het werk gemaakt voor een vriendin, genaamd ‘Grada’ bij wijze van voorbeeld. Of de bewuste ‘Grada’ er nog aan heeft gewerkt of alleen maar gesigneerd is onduidelijk. Uitgaande van de kwaliteit ervan zou het antwoord ‘nee’ moeten zijn, maar er is uiteraard niemand meer die de waarheid hierover kan vertellen.

Afmetingen 21 × 25.5 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Overig

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf, harde ondergrond

Signatuur

pseudoniem, r.o., reverse, toelichtende tekst(en)

Stijl

Vindplaats origineel

Mühlhaus, Daan

Daniel Mühlhaus (Daan) werd op 21 februari 1907 in Dordrecht geboren en overleed daar ook in 1981 op 28 februari. Daan werkte ook zijn gehele leven in Dordrecht of Parijs. Mühlhaus vormde zich zelf en schilderde, aquarelleerde en tekende stadsgezichten, landschappen, bloemen en portretten in een impressionistische stijl. Werk van hem werd ook wel gesigneerd door zijn vriendin Grada. De periode 1940-1960 was artistiek gezien Mühlhaus’ beste tijd. In de 40-er jaren staat zijn werk nog dui...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Mühlhaus, Daan.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Azalea's'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.