Kunstenaar:Andréa, Cees

Baadster I

Artikelnummer: CO 370.006
Onderwerpen: ,

Dat Cees Andréa lithografeerde zoals hij tekende en v.v. (zowel qua stijl als kleurkeuze) blijkt zonder meer uit deze getekende voorstelling. Waarom zijn voorstellingen zo boeien is niet erg duidelijk maar hoe langer je er naar kijkt des te verwarrender – nee spannender – zijn de beelden die het oproept. Veel van zijn werk is realistisch noch non-conformistisch; een steeds wisselende gebruik van technieken wat zijn oeuvre zo kenmerkt (van klassieke kleurpotloodtekeningen tot pointillistisch schilderijen) roept eerder etherische gevoelens dan herkenbare beelden op.
Dit werk van Cees Andréa vormt samen met CO 370.007 een pendant.

Afmetingen 29.5 × 40.5 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

,

Grafiek

(litho-, steen-, zeef)druk

Samenstelling collectie

Signatuur

in de druk, naam voluit, r.o.

Stijl

Vindplaats origineel

Andréa, Cees

Cornelis (Kees) Andréa (naamvariant: Cornelis Andrea; signeerde vaak met K. Andréa) werd in Den Haag geboren op 3 februari 1914 en stierf daar ook op 7 juli 2006. Andrea volgde een opleiding aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Hij werkte zowel in Den Haag als in Hongarije en Spanje. Ook werkte hij enige jaren op de eerste Nederlandse Vrije Studio (o.l.v. Francis d'Erdely en Chris de Moor). Cees Andrea richtte samen met Livinus van de Bundt omstreeks 1938 de...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Andréa, Cees.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Baadster I'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.