Kunstenaar:Braam, Dick

Baaij van ???

Artikelnummer: CO 748.001
Onderwerpen: ,

Vooral erg interessant bij deze tekening is (zijn) de gehanteerde techniek(en) door Braam. De gelige ondergrond doet vermoeden dat hij eerst het tekenpapier egaal heeft bewerkt voordat hij met tekenen begon. Maar wellicht heeft hij het tekenpapier kant-en-klaar gekocht. Ons zijn echter geen andere voorbeelden hiervan bekend. De tekening zelf lijkt eerder een studie vooraf voor een later in zijn atelier te maken olieverf. Maar evenzogoed kan het een schets zijn geweest die hij op reis in het buitenland maakte om later thuis verder uit te werken.

Afmetingen 23 × 16 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Tekening

(conté)potlood, OI-inkt

Samenstelling collectie

Signatuur

atelierstempel, r.o.

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Braam, Dick

Dick Braam (naamvariant: Dirk Pieter Braam; signeerde als Dick Braam) werd op 9 september 1908 in Den Haag geboren en overleed op 14 januari 1986 eveneens in Den Haag. Braam volgde een kunstzinnige opleiding aan het Nationaal Hoger Instituut voor Schone Kunsten in Antwerpen en was onder andere leerling bij Henk van Leeuwen (van Oudewater) en Isidoor Opsomer. Als schilder en tekenaar zijn van hem vooral figuurvoorstellingen, interieurs, stadsgezichten, (bloem)-stillevens, bloemen en land...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Braam, Dick.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Baaij van ???'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.