Kunstenaar:Roy, Chris le

Baken aan de Rijn bij Driel

Artikelnummer: CO 090.003

We stelden al eerder vast dat veel werk van Chris le Roy om nadere toelichting vraagt. Zitten er boodschappen in verborgen? Wordt de kunstenaar Le Roy geobsedeerd door symbolen? In dit geval de bekende bakens langs de rivieren – zo kenmerkend voor het Nederlandse rivierenlandschap – die wellicht voor hem een (geheime) boodschap bevat? We kunnen het hem helaas niet meer vragen.

Afmetingen 22 × 30 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Samenstelling collectie

Schilderkunst

aquarel

Signatuur

in potlood / inkt / verf, l.o., naam voluit, toelichtende tekst(en)

Stijl

Vindplaats origineel

Roy, Chris le

Chris le Roy (naamvarianten: Chris Le Roy, Chris Leroy, Christiaan le Roy) werd op 21 maart 1884 in Deventer geboren en overleed op 13 mei 1969 in Nijmegen. Hij volgde een opleiding aan de Koninklijke Militaire Academie in Breda en volgde daarnaast lessen bij de kunstenaars Bartus Korteling, Willem Adriaan Alexander Liernur, Willem van der Nat en Floris Verster. Zelf gaf hij later les aan onder andere Diderice H. Rijnetta Roepers, Jan Sleeboom, Beatrix Daniëlla van Voorst van Beest en Jaco...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Roy, Chris le.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Baken aan de Rijn bij Driel'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.