Kunstenaar:Harting, Dirk

Begoniaplant

Artikelnummer: p12 254.007

Een meer dan schitterende kleurenets (bij wijze van proef trouwens) van deze begenadigde kunstenaar. Met deze pot-begonia onderstreept Dirk Harting zijn veelzijdigheid als grafisch vakman. Zelfs de fluweelachtige bladuitstraling van deze plant weet hij fantastisch weer te geven. Weliswaar is hier sprake van een proefafdruk – helaas weten we niet hoeveel proefdrukken vooraf gingen aan deze proefdruk – maar het resultaat is er niet minder om.

Afmetingen 17 × 23.5 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Grafiek

ets (droge naald)

Samenstelling collectie

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Vindplaats origineel

Harting, Dirk

Dirk Harting (naamvariant Dirk Herman Michael Harting) werd op 8 maart 1884 in Salatiga (Indonesië) geboren en overleed op 28 augustus 1970 in Haarlem. Harting volgde een kunstzinnige opleiding aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam en was in het bijzonder leerling bij Pieter Dupont en Willem Witsen. Op latere leeftijd werd hij zelf weer leraar van Ruurd van den Berg, Barend Ferwerda, Madaleine Gans, Wim Gerritsma, David van Hessen, Gerard Lutz, Suze Slager-Velsen, Dick We...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Harting, Dirk.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Begoniaplant'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.