Bellenblazende jongen

Artikelnummer: CO 639.002
Onderwerpen: ,

Ook deftige jongelingen vinden hun opperste vermaak met de meest basale speelgoedjes. Hier een bellenblazend jongetje met één van vaders stenen pijpen. Waarschijnlijk was de aan Oldewelt verstrekte opdracht primair om de jongeheer-des-huizes te portretteren. Vandaar dat aan de achtergrond erg weinig aandacht werd besteed door Oldewelt. Het op de pianokruk leunende, bellenblazende jongeling en het op de grond liggende muziekboek is mogelijk een sneer in de richting van de toenmalige opvoedingsideeën in hogere standen.

Afmetingen 16 × 21 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Genootschap

Grafiek

ets (droge naald)

Samenstelling collectie

Signatuur

in de druk, in potlood / inkt / verf, l.o., r.o.

Stijl

Vindplaats origineel

Oldewelt, Ferdinand

Ferdinand Oldewelt (naamvariant: Ferdinand Gustaaf Willem Oldewelt; signeerde als Oldewelt) werd op 19 augustus 1857 in Amsterdam geboren en overleed op 22 april 1935 in Laren Nh.. Hij kreeg zijn kunstzinnige vorming an de Rijksakademie van Beelden de Kunsten in Amsterdam en aan de Academie in Antwerpen. Onder andere was hij leerling bij August Allebé, Sybrand Altman, Bastiaan de Poorter en Barend Wijnveld. Als leraar aan de School voor Kunstnijverheid in Haarlem, aan de Academie Minerva i...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Oldewelt, Ferdinand.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Bellenblazende jongen'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.