Kunstenaar:Roodenburg, H.E.

Bemuurde Weerd Utrecht

Artikelnummer: CO 266.073

Ook hier de vraag ‘welke kunstenaar heeft de Utrechtse dom en de stad eromheen NIET vastgelegd’ valt lastiger te beantwoorden dan de vraag wie deze fraaie dom toren wel heeft vereeuwigd. In ieder geval ook Hendrikus-Elias Roodenburg die er en passant ook de aangrenzende Weerd (welke de waterstand in de binnenstad regelde) mee combieerde. Dus hier een meer dan geslaagd stadsbeeld van het oude, historische centrum van de oude bisschopsstad Utrecht.

Afmetingen 31.5 × 25 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Grafiek

ets (droge naald)

Samenstelling collectie

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Roodenburg, H.E.

Hendrikus-Elias ( Hendrik) Roodenburg werd op 23 juli 1895 in Den Haag geboren en overleed daar ook op 27 april 1987. Roodenburg was als kunstenaar een echte autodidact. Hij volgde slechts lessen bij Philip Zilcken. Hendrikus werkte als kunstenaar zowel in Nederland (Den Haag, Rhenen, Wassenaar) als in Noord-Italië. Roodenburg was naast schilder ook tekenaar, graficus, etser, aquarellist en drogenaaldgraveur. Zijn onderwerpen waren zeer divers: (bloem)stillevens, haven- en stadsge...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Roodenburg, H.E..

Heeft u een vraag of opmerking over 'Bemuurde Weerd Utrecht'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.