Kunstenaar:Filarski, D.H.W.

Bergdorp

Artikelnummer: p3 082.016
Onderwerpen: ,

Onmiskenbaar een Filarski. Veel kunstenaars zouden graag de bril van Filarski – al is het maar voor even – willen lenen om op eenzelfde wijze als Dirk Filarski zo speels èn zo kleurrijk hun waarnemingen op doek vast te leggen. Brutaal, grof-technisch – op zijn bekende grote-stappen-snel-thuis methode, impressionistisch en toch getrouw sfeer èn essentie vastleggen is het handelsmerk van deze zeer begaafde Belgische kunstenaar.

Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

,

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf, harde ondergrond

Signatuur

l.o., naam voluit

Stijl

Stroming

Vindplaats origineel

Filarski, D.H.W.

Dirk Herman Willem Filarski werd op 15 oktober 1885 in Amsterdam geboren en is op 28 februari 1964 in Zeist overleden. Filarski was leerling van de Quellinusschool en van de Rijksschool voor Kunstnijverheid in Amsterdam. Hij schilderde, aquarelleerde, tekende, etste en lithografeerde, maar maakte ook hout- en linoleumsneden. Hij was o.m. werkzaam in Bergen (N-H) (1908), Nordeney (Duitsland 1911), Osnabrück, Parijs (1912) samen met Jacob Bendien, John van Herwijnen en John Raedecker, ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Filarski, D.H.W..

Heeft u een vraag of opmerking over 'Bergdorp'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.