Bij Elshout (Op Kunstb 1969)

Artikelnummer: CO 540.004

De website Van Caput Ovis biedt een specifieke blik op de activiteiten van de stichting ‘Openbaar Kunstbezit’ over de jaren 1957 t/m 1982. Meer in het bijzonder vergroot Caput Ovis de relaties met kunstenaars die zij tot hun kernverzameling rekenen uit middels (gekopieerde) illustraties onder vermelding van de betreffende jaargang waarin deze wordt behandeld of beschreven alsmede de gevoerde titel (voorzover bekend of door ons gegeven) van het betreffende werk.

De keuzes van de stichting Openbaar Kunstbezit door de jaren heen hebben zeker niet tot een (internationale) kunstcanon geleid (was ook geen doel als zodanig). Maar we kunnen ons niet onttrekken aan het gevoel dat er wel degelijk grondig is nagedacht over technieken, stromingen, tijdsgewrichten, toepassingsgebieden en technieken.

Los hiervan werden de (gekopieerde) illustraties niet alleen toegevoegd aan de korte beschrijvingen van de jaargangen zelf (als zodanig vermeld in de rubriek ‘Bibliotheek’) maar ook als ‘kopie’ vermeld onder de betreffende kunstenaarsnaam zelf. Daarnaast – voor de geïnteresseerde – is impliciet een totaaloverzicht van de (gekopieerde) illustraties toegevoegd (zie rechter kader) via de categorie ‘Openbaar Kunstbezit’ (door hierop te klikken).

Hier ziet u een werk van Jan Weisenbruch genaamd Bij Elshout opgenomen in jaargang 1969 van Openbaar Kunstbezit.

Diversen

kopie

Genootschap

Grafiek

drukwerk (diep- / hoogdruk, offset)

Samenstelling collectie

Uitgever

Weissenbruch, Jan

Jan Weissenbruch (naamvariant: Johannes Weissenbruch; signeerde met J. of Jan Weissenbruch - in drukletters) werd op 18 maart 1822 in Den Haag geboren en overleed daar ook op 15 februari 1880. Jan (Johannes) was de broer van Frederik Hendrik Weissenbruch. Hij volgde opleidingen aan de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag en aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Amsterdam). Als leerling van Isaac Cornelis Elink Sterk, Georg Christiaan Heinrich Hessler, Cornelis Steffel...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Weissenbruch, Jan.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Bij Elshout (Op Kunstb 1969)'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.