Bijbellezing (Op Kunstb 1968)

Artikelnummer: CO 961.002

De website Van Caput Ovis biedt een specifieke blik op de activiteiten van de stichting ‘Openbaar Kunstbezit’ over de jaren 1957 t/m 1982. Meer in het bijzonder vergroot Caput Ovis de relaties met kunstenaars die zij tot hun kernverzameling rekenen uit middels (gekopieerde) illustraties onder vermelding van de betreffende jaargang waarin deze wordt behandeld of beschreven alsmede de gevoerde titel (voor zover bekend of door ons gegeven) van het betreffende werk.

De keuzes van de stichting Openbaar Kunstbezit door de jaren heen hebben zeker niet tot een (internationale) kunstcanon geleid (was ook geen doel als zodanig). Maar we kunnen ons niet onttrekken aan het gevoel dat er wel degelijk grondig is nagedacht over technieken, stromingen, tijdsgewrichten, toepassingsgebieden en technieken.

Los hiervan werden de (gekopieerde) illustraties niet alleen toegevoegd aan de korte beschrijvingen van de jaargangen zelf (als zodanig vermeld in de rubriek ‘Bibliotheek’) maar ook als ‘kopie’ vermeld onder de betreffende kunstenaarsnaam zelf. Daarnaast – voor de geïnteresseerde – is impliciet een totaaloverzicht van de (gekopieerde) illustraties toegevoegd (zie rechter kader) via de categorie ‘Openbaar Kunstbezit’ (door hierop te klikken).

Hier ziet u een werk van Alexander Hugo Bakker-Korff genaamd Bijbellezing opgenomen in jaargang 1968 van Openbaar Kunstbezit.

Diversen

(boek)illustratie

Genootschap

Samenstelling collectie

, ,

Grafiek

diep-, hoogdruk, offset

Stijl

Signatuur

in de druk, naam voluit, r.o., toelichtende tekst(en)

Uitgever

Vindplaats origineel

Bakker-Korff, Alexander Hugo

Alexander Hugo Bakkker-Korff werd op 31 augustus 1824 in Den Haag geboren en overleed op 28 januari 1882 in Leiden. Hij volgde opleidingen aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. Hij was onder andere leerling bij Jacobus Everhardus Josephus van den Berg, Huib van Hove (Bz), Nicolaes de Keyser, Cornelis Kruseman, en Gustave Wappers. Latere leerlingen van hem waren Dirk Leonardus Kooreman, Jan Hendrik van ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Bakker-Korff, Alexander Hugo.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Bijbellezing (Op Kunstb 1968)'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.