Bijbellezing

Artikelnummer: COL 961.001

Van meerdere kunstenaars worden ook na hun dood nog kunstwerken verspreid via nadrukken of zoals in dit geval van Alexander Hugo Bakker-Korff middels ansichtkaarten. Deze werd uitgegeven door het Gemeentemuseum in Den Haag (zie de tweede foto). Een terecht initiatief, want het werk van Bakker-Korff boeide en boeit nog steeds velen. De oorspronkelijke olieverf bevindt zich eveneens in het Haags Gemeentemuseum.

Afmetingen 10.5 × 14.9 cm
(Ansicht)kaart

gelopen / beschreven, kleur

Genootschap

Ansichtkaartcode

Signatuur

l.o., slecht- / on(leesbaar)

Stijl

Grafiek

diep-, hoogdruk, offset

Samenstelling collectie

,

Uitgever

Gemeentemuseum Den Haag

Vindplaats origineel

Bakker-Korff, Alexander Hugo

Alexander Hugo Bakkker-Korff werd op 31 augustus 1824 in Den Haag geboren en overleed op 28 januari 1882 in Leiden. Hij volgde opleidingen aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. Hij was onder andere leerling bij Jacobus Everhardus Josephus van den Berg, Huib van Hove (Bz), Nicolaes de Keyser, Cornelis Kruseman, en Gustave Wappers. Latere leerlingen van hem waren Dirk Leonardus Kooreman, Jan Hendrik van ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Bakker-Korff, Alexander Hugo.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Bijbellezing'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.