Binnenhof boerderij

Artikelnummer: p41 1305.001

Reggi Scherpbier heeft hier uiterst vlot en zeer bekwaam een moment uit het dagelijkse leven van een boerin op een eenvoudige boerderij bij wijze van (een semi)stilleven weten vast te leggen. Sterk impressionistisch geschilderd maar misschien was het van Reggi helemaal niet de bedoeling om een schilderij te maken maar slechts een voorstudie voor een nog te maken groot klassiek werk.

Afmetingen 48 × 37 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

autogram, in potlood / inkt / verf, l.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Scherpbier, Reggi

Reggie Scherpbier (naamvarianten: Reggie Scherpbier, Regnerus Jan Edzard Scherpbier; monogrammeerde als RS aaneen) werd op 10 maart 1910 in Huizinge (Loppersum) geboren en overleed in Delft op 10 december 1991. Hij volgde een kunstzinnige opleiding aan de Vrije Academie in Amsterdam. Later gaf hij zelf les aan onder andere Freerk Rempt. Als kunstenaar was hij werkzaam in Groningen, Amsterdam, Delft, Frankrijk, Corsica. Reggi was naast (wand)schilder ook actief als (pen)tekenaar, aqua...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Scherpbier, Reggi.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Binnenhof boerderij'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.