Kunstenaar:Ponstijn, Jan

Binnenstad Antwerpen

Artikelnummer: k7 866.001

Jan Ponstijn is in vergelijking met Bergense School adepten als Leo van Gestel en John Rädecker, van Jan Sluijters en in het bijzonder van Piet Mondriaan een wat in de vergetelheid geraakte kunstenaar. Helaas voor hem want zijn werk is van een superieure en verrassende klasse. Ook zijn sfeerlitho’s – hier zien we een onverwacht doorkijkje in de Antwerpse binnenstad – onderschrijven dit.

Afmetingen 11 × 19 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Grafiek

druksel (litho-, steen-, zeef)

Samenstelling collectie

Stijl

Signatuur

autogram, in de druk, l.o.

Stroming

Uitgever

Vindplaats origineel

Ponstijn, Jan

Jan Ponstijn (naamvariant: Jan Petrus Ponstijn) werd op 3 oktober 1883 in Amsterdam geboren en overleed op 11 januari 1970 in Bergen Nh.. Ponstijn volgde aan de Rijksnormaalschool voor Teekenonderwijzers in Amsterdam een kunstzinnige opleiding. Daarnaast was hij leerling bij Jan Derk Huibers, Hendrik Pieter Koekkoek en Jan Visser (1856-1938). Bovendien volgde hij (verplicht?) opleidingen als medewerker van diverse archtectenbureaus. Jan was een veelzijdig kunstenaar (aquarellist, etser,...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Ponstijn, Jan.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Binnenstad Antwerpen'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.