Blauwe vaas met rozen

Artikelnummer: CO 012.115

Een zeer oud werk van Herman van der Avoort (uit begin 70-er of eind 60-er jaren van de 20ste eeuw) dat overduidelijk de ongekende ontwikkeling die dit natuurtalent in de bijna 50 jaar van zijn kunstenaarsbestaan doormaakte. Vooral het werk van de CobrA-groep inspireerde hem destijds (en nog steeds) mateloos. Maar waar de CoBrA-groep stopte, ging Herman van der Avoort door. Komende generaties zullen hem ongetwijfeld op- en herwaarderen op basis van zijn uitbundige – en geheel waardevrije – werk uit het begin van de 20ste eeuw.

Afmetingen 50 × 70 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Overig

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

in potlood / inkt / verf, l.o., naam voluit

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Avoort Jr., Herman van der

Herman van der Avoort Jr. werd in 1950 in Dordrecht geboren en heeft als kunstschilder tot op heden een turbulent leven achter zich. Herman is de jongste telg uit een bekend kunstschildersgeslacht. Zowel zijn vader (die ook Herman heet) als zijn grootvader (Herman Hubertus) en de broer van zijn vader (Oscar Joseph) waren meer dan verdienstelijke schilders. Helaas voor de liefhebbers schilderden zij vooral voor zichzelf en veel minder voor de 'markt'. Herman jr. is lid van Pict...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Avoort Jr., Herman van der.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Blauwe vaas met rozen'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.