Bloemenvaas met melkfles

Artikelnummer: CO 184.002

Gefascineerd naar dit werk van Nora van der Flier kijkend op zoek naar een boodschap! De vaag is echter: is er wel een boodschap of ontstond dit werk puur uit de emotie van het moment bij deze kustenares? Of wellicht ontstond deze grote (en groteske) krijttekening puur uit baldadigheid of eerder uit intrinsiek ‘moeten’. Want we weten zelfs niet of we de fles half vol of half leeg moeten beschouwen en de bloemen in knop of juist al uitgebloeid.

Afmetingen 42 × 49 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Samenstelling collectie

Schilderkunst

krijt, pastel

Stijl

Vindplaats origineel

Flier, Nora van der

Nora van der Flier (naamvarianten: Nora Rooijackers, Nora Rooijackers-van der Flier, Nora Rooyackers, Nora Rooyackers-van der Flier) werd op 12 december 1920 in Scheveningen geboren en huwde op 27 januari 1954 met Rudi Rooijackers. Nora volgde een opleiding aan de Akademie van Beelden Kunsten in Den Haag en aan de École des Beaux-Arts in Brussel en was later weer de lerares van Lucie Maria (Lucie) Termote-Leonard, Elisabeth Susanna Maria (Els) Hillen, H. Kerdijk., Leonard en H.A. Wolbert. ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Flier, Nora van der.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Bloemenvaas met melkfles'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.