Kunstenaar:Kropff, Joop

Bloemenweelde

Artikelnummer: p6 181.010

Zoals gewoon was voor Joop Kropff hanteerde hij ook hier zijn bijna nonchalante manier van schilderen, zeg maar voorbij het impressionisme. Bekijk trouwens deze aquarel eens zonder naar de signatuur te kijken en al snel zie je dan de ‘hand’ van een Kees Verwey. Maar het is toch echt een Joop Kropff. Dit geeft eens te meer aan dat ‘kwaliteit’ in de kunst een zeer subjectief gegeven is. En vertaald naar geld leidt het tot bijna absurdistische prijsverschillen.

Afmetingen 30 × 38 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

,

Samenstelling collectie

Schilderkunst

aquarel

Signatuur

l.o., naam voluit

Stijl

Vindplaats origineel

Kropff, Joop

Joop Kropff werd op 22 mei 1892 in Den Haag geboren en overleed op 9 mei 1979 in Delft. Hij volgde een tekenopleiding aan de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag en ontwikkelde zichzelf verder als kunstschilder (autodidact). Kropff was als kunstschilder zeer 'mobiel' en werkte zowel in Delft, Parijs, Brugge en Gent. Hij was zowel als graficus, schilder, (pen)tekenaar, pastellist, aquarellist, etser als lithograaf actief. Zijn onderwerpen waren eveneens zeer divers: van Kropf...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Kropff, Joop.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Bloemenweelde'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.