Bloemenzee

Artikelnummer: CO 012.177

Eén van onze favoriete hedendaagse kunstschilders is Herman van der Avoort. Waarom? Dit behoeft weinig betoog, dit werk van hem bevestigt het andermaal. Steeds weer onderscheidt Hermans’ werk zich van alle andere moderne kunstenaars door zijn kleurcombinaties en de wijze waarop hij zijn onderwerpen uitwerkt. Helaas voor Herman schuilt er in hem een kunstenaar met drie – in marketingzin gesproken – linkerhanden. Waar de Appels en Sierhuizen van deze tijd steeds weer de markttoon weten te zetten en bij leven ook een Heijboer, is dit voor Herman van der Avoort een volstrekt vreemde wereld. Maar ooit zal zijn talent worden opgemerkt door de kunstwereld.

Afmetingen 81 × 61 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Overig

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

in potlood / inkt / verf, l.o., naam voluit

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Avoort Jr., Herman van der

Herman van der Avoort Jr. werd in 1950 in Dordrecht geboren en heeft als kunstschilder tot op heden een turbulent leven achter zich. Herman is de jongste telg uit een bekend kunstschildersgeslacht. Zowel zijn vader (die ook Herman heet) als zijn grootvader (Herman Hubertus) en de broer van zijn vader (Oscar Joseph) waren meer dan verdienstelijke schilders. Helaas voor de liefhebbers schilderden zij vooral voor zichzelf en veel minder voor de 'markt'. Herman jr. is lid van Pict...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Avoort Jr., Herman van der.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Bloemenzee'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.