Boerderij

Artikelnummer: CO 580.003

Landelijker kan het bijna niet.Geriefhout alom. Typische Kempische landschappen? In ieder geval is er hier sprake van een wel zeer zuinige kunstenaar die kostbaar geschept afdrukpapier tweezijdig gebruikte (36 x 25 en 34,3 x 25,3).Onbekend is of dit ‘op verzoek van’ was, er slechts sprake was van épreuves-d’artiste of wellicht pure artistieke baldadigheid.
In ieder geval heeft het twee prachtige etsen opgeleverd. Los van de aanleiding om zowel schoon als weer af te drukken is hier wederom sprake van prachtig etswerk. Weinig verbazingwekkend als je bij leraren als Dobbenburgh, Lebeau, Harting en Hendriks lessen volgde en er het etsvak leerde.

Afmetingen 25 × 36 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Genootschap

Grafiek

ets (droge naald)

Signatuur

in potlood / inkt / verf, l.o.

Stijl

Berg, Ruurd van den

Ruurd van den Berg (naamvariant: Ruurd Riënts van den Berg) werd op 9 september 1895 in Coevorden geboren en overleed op 19 augustus 1980 in Schiedam. Ruurd volgde een kunstzinnige opleiding aan de Academie van Beeldende Kunsten in den Haag en kreeg les van Art van Dobbenburgh,  J.J. Chris Lebeau, Dirk Harting en Arend Hendriks. Aanvankelijk (na lagere school) was hij werkzaam in het drukkersbedrijf (zowel in Nederland als in Duitsland) als illustratiedrukker. Later werd hij zelf chef-d...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Berg, Ruurd van den.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Boerderij'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.