Boerderij aan vaart met ophaalbrug

Artikelnummer: p20 529.001

Het Hollandse platteland ten voete uit! Edzard Koning weet treffend de cruciale eigenschappen van het waterige West-Nederlandse platteland vast te leggen.  Een zo kenmerkende ophaalbrug, de meer dan keurig afgewerkte en onderhouden oevers, de dukdalven, een traditionele boerderij en de sporen van een aansluitende lintbebouwing ontbreken niet. Het kan bijna niet anders of Edzard Koning heeft als buitenman bewust deze specifieke plek gekozen om zijn visie van het Hollandse landschap te onderstrepen. Samengevat: een meer dan boeiend plattelandspanorama.

Afmetingen 45.5 × 35.5 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

autogram, in potlood / inkt / verf, r.o.

Stijl

Vindplaats origineel

Koning, Edzard Willem

Edzard Koning (naamvariant: Edzard Willem Koning; signeerde als Edz. Koning en ook wel als Ed.K) werd op 3 mei 1869 in Winschoten geboren en overleed op 21 februari 1954 in Den Haag. Hij was de broer van Arnold Koning. Edzard volgde een opleiding aan de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag en bekwaamde zich verder als leerling bij Frits Jansen en Johan Philip Koelman. Zelf was hij de leraar van Clasina Johanna Geertruida (To) Cool-van Oosten Slingeland. Hij begon zijn kunstenaarsc...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Koning, Edzard Willem.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Boerderij aan vaart met ophaalbrug'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.