Boerderij bij nacht

Artikelnummer: CO 598.001

Een fraaie tekening van een eenzame boerderij gelegen aan een ‘onvermijdelijke’ Hollandse sloot. Nederland bestaat vooral uit ingepolderde stukken land die werden veroverd op de delta / zee en vervolgens door de boerenstand tot cultuur gebracht. Zelfs de omliggende  ‘bebossing’ was planmatig van opzet (van geriefhout tot bliksemafleider en productiewilgen). Dat de Weissenbruchen tijdgenoten waren van hem blijkt zonneklaar uit deze tekening (zie onder andere CO 342.001). Zowel Roermeester als zijn tijdgenoten en mede-Pulchrileden J.H. en Jan Weissenbruch hanteerden regelmatig potlood en pallet op dezelfde fotogenieke plekjes.

Afmetingen 44 × 30 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Tekening

(conté)potlood

Samenstelling collectie

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o.

Stijl

Vindplaats origineel

Roermeester, G.J.

Gerardus Johannes Roermeester werd op 24 februari 1844 in Den Haag geboren en overleed daar ook op 2 maart 1936. Hij volgde een opleiding aan de Tekenacademie in Den Haag en werd zelf later weer de leraar van Jan Gerard Huyser, Daniël Jordens, Charles Louis Levoir, Johannes Abraham Mondt en Cornelis Vreedenburgh. Hij was ook zeer bevriend met Jacob en Willem Maris. Roermeester was als kunstenaar vooral actief in New York City en Parijs maar met tussenpozen ook wel in Den Haag. Als hu...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Roermeester, G.J..

Heeft u een vraag of opmerking over 'Boerderij bij nacht'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.