Boerderij / Dijkhuisje

Artikelnummer: k5 231.009

Ook voor dit werkje geldt: wat Cor Noltee ook zag of als beeld op zijn netvlies achterbleef, vastleggen zou hij het – waarop of hoe dan ook; hij had zelfs genoeg aan de bodem van een houten sigarenkistje – want hij moest en zou schilderen, aquarelleren of tekenen. Ook dit piepkleine werkje getuigt ervan. De eeuwenoude huisjes op één van de vele dijken die Dordrecht tegen het water beschermen, inspireerde hem kennelijk al mateloos. Ook in dit werkje van hem overheerst de voor hem zo kenmerkende typische bruine tinten.

Afmetingen 20 × 12.5 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf, harde ondergrond

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o.

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Noltee, Bernardus Cornelis

Bernardus Cornelis ( Cor) Noltee is op 25 mei 1903 in Den Haag geboren en overleden op 2 januari 1967 in Dordrecht. Noltee is van origine een oer-Hollandse impressionist en wordt wel de Dordtse Breitner genoemd. Van 1915 tot 1920 was hij leerling van de Haagse Academie van Beeldende Kunsten die hij tot en met het tweede studiejaar volgde (de afdeling Teeken- en schilderkunst in het bijzonder). In die periode had hij intensief contact met Jef van Jole, Henk van Leeuwen en Willem de Zwart. ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Noltee, Bernardus Cornelis.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Boerderij / Dijkhuisje'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.