Kunstenaar:Kat, Otto B. de

Boerderij in de sneeuw (Frankrijk)

Artikelnummer: CO 158.002

Otto de Kat was niet alleen een ‘veel’  kunstenaar maar ook een ‘veel’ reiziger. Feitelijk had hij twee vaderlanden: Nederland en Frankrijk. En net als Jongkind kon hij het niet nalaten om de vele indrukken die hij tijdens zijn zwerftochten door Frankrijk opdeed op doek of papier vast te leggen. Deze aquarel is er zo’n voorbeeld van. De winterse koude straalt van dit werk af en omdat hier sprake is van een aquarel zou je je zelfs kunnen afvragen of dit werk in de open lucht is gemaakt of toch in de warmte van een atelier (ter voorkoming van het bevriezen van het water).

Afmetingen 50 × 30 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd)

Genootschap

Overig

Samenstelling collectie

Schilderkunst

aquarel

Signatuur

l.o., naam voluit

Stijl

Vindplaats origineel

Kat, Otto B. de

Otto Boudewijn de Kat werd op 7 juni 1907 in Dordrecht geboren en overleed in Laren op 30 april 1995. Hij groeide op in het oude centrum van Dordrecht. De Kat volgde een opleiding aan de School voor Bouwkunst, Versierende Kunsten en Ambachten in Haarlem en later in Amsterdam volgde hij de 'Avondklasse naar het leven' aan de Rijksacademie Amsterdam terwijl hij voor aanvang van de tweede wereldoorlog nog een opleiding volgde aan de Académie des Beaux-Arts van Brussel. Zelf was hij leerling v...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Kat, Otto B. de.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Boerderij in de sneeuw (Frankrijk)'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.