Kunstenaar:Lint, Suze de

Boerderij met bomen I

Artikelnummer: p16 586.001

Een fraaie eigen druk van één van de vele etsen die Suze de Lint tijdens haar leven heeft gemaakt. In tegenstelling tot vele van haar tijdgenoten heeft ze – net als bijvoorbeeld Roodenburg – oog voor het detail. Suze weet met een simpele naald bijna net zoveel sfeer te creëren als tijdgenoten met verf. Kortom een juweeltje van een ets. Zie ook haar andere ets van deze boerennering (CO 586.002).

Afmetingen 36.5 × 23.5 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Grafiek

ets (droge naald)

Samenstelling collectie

Signatuur

in potlood / inkt / verf, l.o., naam voluit

Stijl

Vindplaats origineel

Lint, Suze de

Suze de Lint (naamvariant: Suzanna Gerdina de Lint) werd in Princenhage (bij Breda) op 5 oktober 1878 geboren en overleed in  Den Haag op 27 oktober 1953. Suze de Lint werd opgeleid aan de Academie voor Beeldende Kunst in Den Haag (kreeg onder andere les van Johannes Josephus Aarts en etslessen van Eduard August Becht) en studeerde daarnaast in Parijs. Zelf gaf ze op latere leeftijd weer les aan J.C.E. van Beusekom en L.O.A. Hoeffelman. Ze werkte in het begin van de 20ste eeuw veel in d...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Lint, Suze de.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Boerderij met bomen I'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.