Kunstenaar:Koeman, Jac. J.

Boerderij met eeuwenoude boom

Artikelnummer: CO 1420.003

Deze ets van Jacobus Jan Koeman maakt duidelijk waarom hij door de uitgever van de beroemde Verkade-albums zo vaak werd uitgenodigd om ‘hoofd‘illustrator van diverse  albums te worden. Zijn etskwaliteiten in relatie tot plattelandsonderwerpen en alles wat daar leeft, beweegt en werd opgebouwd was ongetwijfeld een belangrijk argument om hem hiervoor te benaderen.

Afmetingen 11.5 × 7.3 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Grafiek

(droge naald)ets

Samenstelling collectie

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o.

Stijl

Stroming

Uitgever

Vindplaats origineel

Koeman, Jac. J.

Jac. J. Koeman (naamvarianten: Jacobus Jan Koeman, Ko Koeman; monogrammeerde als JACJK of JAC JK) werd op 16 november 1889 in Edam geboren en overleed op 11 november 1978 in Bergen Nh.. Koeman volgde kunstzinnige opleidingen aan de Kunstnijverheidschool Quellinus in Amsterdam en aan de Rijksacademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam; verder was hij als beelden kunstenaar vooral autodidact. Daarnaast volgde hij lessen bij Antoon Derkinderen. Later telde hij onder zijn eigen leerlingen onde...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Koeman, Jac. J..

Heeft u een vraag of opmerking over 'Boerderij met eeuwenoude boom'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.