Boerderij met geriefhout

Artikelnummer: CO 1024.001

Ofschoon Jan Engelman zich primair aquarellist voelde (hij was dan ook lid van de Hollandse Aquarelistenkring) liet hij zich als olieverfschilder bepaald niet onbetuigd. Deze olieverf van hem – in een geheel eigen schilderstijl – is er getuige van. Wij zien in dit werk trouwens een duidelijke knipoog (of parodie?) naar de Bergense School (Leo Gestel- maar ook wel Troelstra-achtig) onder andere gezien het specifieke karakter ervan.

Afmetingen 80 × 60 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

in potlood / inkt / verf, r.o., slecht- / on(leesbaar)

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Engelman, Johanne Cornelis

Johannes Cornelis Engelman (naamvarianten: Hans Engelman, Jan Engelman) werd op 20 oktober 1922 in Hoenkoop bij Oudewater geboren en overleed in 2000 in Amsterdam. Hij was getrouwd met Jutta Metzger. Engelman volgde een kunstzinnige opleiding aan de Rijksacademie van Beelden Kunsten in Amsterdam. Daarnaast volgde hij lessen bij Kees Verwey. Als aquarellist, schilder en tekenaar zijn van hem vooral figuurvoorstellingen, landschappen, naaktfiguren en stadsgezichten bekend. Engelman was...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Engelman, Johanne Cornelis.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Boerderij met geriefhout'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.