Kunstenaar:Weijns, Jan Harm

Boerderij met rieten kap

Artikelnummer: CO 341.002

Weijns was een meester in het vastleggen van landelijk gebied. Met een bijzonder oog voor romantiek weet hij als geen andere streekschilder de kenmerken van het gebied waarin hij woonde en werkte vast te leggen. Ook deze boerderij straalt zowel armoe, trots als bescheidenheid uit. Geen detail wordt over het hoofd gezien van scharrelende kippen tot te drogen wasgoed. Dit schilderij zou zo in een geschiedenisboek over de streek waar het geschilderd is als illustratie kunnen worden afgedrukt. Vermoedelijk staat / stond deze boerderij in de omgeving van Hattem.

Afmetingen 60 × 51 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o.

Stijl

Vindplaats origineel

Weijns, Jan Harm

Jan Harm Weijns werd in Zwolle geboren op 6 december 1864 en overleed in Rotterdam op 14 december 1945. Volgde een opleiding op de Rijksnormaalschool voor Teekenonderwijzers in Amsterdam en behaalde daar zijn acte MO Tekenen. Als leerling van Jan Derk Huibers bekwaamde hij zich verder als aquarellist, schilder en tekenaar. Werd later zelf tekenleraar in Enschede en docent aan de Teekenacademie te Rotterdam. Weijns woonde en werkte achtereenvolgens in Zwolle, Amsterdam en weer in Zwolle,...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Weijns, Jan Harm.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Boerderij met rieten kap'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.