Boerderijen

Artikelnummer: CO 231.008

Andermaal een typisch Noltee-product maar nu (mogelijk) uit de buurt van Breda-Tilburg (Dorst?). Ongekend kleurrijk met veel rood (terwijl Noltee in het algemeen slechts weinig met rood werkte). Wat hier vooral opvalt, is de bijna achteloos lichtvoetige wijze waarop hij dit landschap schilderde. In tegenstelling tot veel van zijn andere werk zitten in dit schilderij verrassend veel details.

Afmetingen 33.5 × 29 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf, harde ondergrond

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o.

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Noltee, Bernardus Cornelis

Bernardus Cornelis ( Cor) Noltee is op 25 mei 1903 in Den Haag geboren en overleden op 2 januari 1967 in Dordrecht. Noltee is van origine een oer-Hollandse impressionist en wordt wel de Dordtse Breitner genoemd. Van 1915 tot 1920 was hij leerling van de Haagse Academie van Beeldende Kunsten die hij tot en met het tweede studiejaar volgde (de afdeling Teeken- en schilderkunst in het bijzonder). In die periode had hij intensief contact met Jef van Jole, Henk van Leeuwen en Willem de Zwart. ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Noltee, Bernardus Cornelis.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Boerderijen'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.