Kunstenaar:Keus, Adriaan

Boerderijgezicht

Artikelnummer: CO 481.003

Onmiskenbaar is de invloed van Mesdag op zijn tekenstijl terug te vinden in deze pastel. Waar Mesdag een sterke voorkeur had voor marines, ging die van Keus uit naar bossen en landschappen. Het blijft overigens een (kunsthistorisch) raadsel dat voor de ene kunstenaar heden ten dage vermogens worden neergeteld terwijl tijd- en zeker ook kwaliteitgenoten amper lijken te zijn verdwenen uit de belangstelling.

Afmetingen 44.5 × 27.5 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd)

Genootschap

Samenstelling collectie

Tekening

(conté)potlood, ingekleurd

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o.

Stijl

Vindplaats origineel

Keus, Adriaan

Adriaan Keus (voorkeursnaam: Adriaan Keus) werd op 7 september 1875 in Rotterdam geboren en overleed op 15 mei 1955 in Soest. Hij volgde een kunstzinnige opleiding aan de Haagse Akademie van Beeldende Kunsten en was daarnaast leerling bij Hendrik Willem Mesdag die ook zijn raadgever was. Adriaan Keus werkte als kunstenaar zowel in Den Haag als in Putten (Gelderland), Baarn en Soest (Utrecht). Als schilder, aquarellist en tekenaar zijn van hem vooral (bos)-landschappen bekend. Keus...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Keus, Adriaan.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Boerderijgezicht'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.