Boerenfamilie in vergadering

Artikelnummer: CO 263.001
Onderwerpen: ,

De stijl van deze tekening van Reus doet in de verte denken aan die van Otto Dicke. Keer het beter om en stel vast dat Otto Dicke (hij was tenslotte veel jonger) wellicht eerder goed naar de tekenstijl van Reus heeft gekeken. In ieder geval is deze tekening (ook een beetje Rembrandtachtig); het bewijs dat Rinus Reus een meer dan begaafde kunstenaar was. Maar helaas een sterk onderschatte Dordtse kunstenaar.

Afmetingen 29 × 22 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Overig

Samenstelling collectie

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o.

Tekening

(conté)potlood

Stijl

Vindplaats origineel

Reus, Marinus Pieter

Rinus Reus (naamvarianten: Marinus Reus, Marinus Pieter Reus) werd op 4 augustus 1865 in Dordrecht geboren en overleed op 17 april 1938 in Bergen op Zoom. Rinus volgde geen specifieke kunstzinnige opleiding maar kreeg destijds wel les van Roland Larij (ook een Picturalid). Reus was naast schilder ook verdienstelijk tekenaar en aquarellist. Zijn onderwerpen waren zeer divers: genrestukken, portretten, stillevens, stadsgezichten, (rivier)-landschappen en figuurvoorstellingen. Je zou...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Reus, Marinus Pieter.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Boerenfamilie in vergadering'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.