Boerenhofstee in het groen aan stoffige zandweg

Artikelnummer: CO 231.011

Limburg ‘knalt’ als het ware uit deze aquarel van Noltee. Vermoedelijk geschilderd toen hij als kunstschilder een periode in de buurt van Thorn vertoefde. Kijkende naar deze prachtige aquarel dwalen je gedachten onvermijdelijk af naar de vroegere vakanties / schoolreisjes in de 60-er jaren van de 20ste eeuw naar ’t bronsgroen eikenhout (Limburgs ‘volkslied’ uit 1909 van de onderwijzer Gerard Krekelberg).

Afmetingen 35 × 26 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Samenstelling collectie

Schilderkunst

aquarel

Signatuur

in potlood / inkt / verf, l.o., naam voluit

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Noltee, Bernardus Cornelis

Bernardus Cornelis ( Cor) Noltee is op 25 mei 1903 in Den Haag geboren en overleden op 2 januari 1967 in Dordrecht. Noltee is van origine een oer-Hollandse impressionist en wordt wel de Dordtse Breitner genoemd. Van 1915 tot 1920 was hij leerling van de Haagse Academie van Beeldende Kunsten die hij tot en met het tweede studiejaar volgde (de afdeling Teeken- en schilderkunst in het bijzonder). In die periode had hij intensief contact met Jef van Jole, Henk van Leeuwen en Willem de Zwart. ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Noltee, Bernardus Cornelis.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Boerenhofstee in het groen aan stoffige zandweg'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.