Kunstenaar:Voskuijl, Henk

Boereninterieur

Artikelnummer: CO 331.002

Dit fraaie tableau van een intens tevreden boerenfamilie die zich ’s middags (de klok wijst even over drie uur aan) in alle rust in hun voorhuis na gedane arbeid bij een kopje thee ontspant. Symboliek genoeg op dit doek: materiële welvaart door de sierborden op de schoorsteenmantel, verse bloemen op tafel en in de vensterbank om de warme huiselijke sfeer te onderstrepen en geletterdheid door de krant lezende heer des huizes.

Afmetingen 80 × 50 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Overig

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

in potlood / inkt / verf, l.o.

Stijl

Vindplaats origineel

Voskuijl, Henk

Henk Voskuijl (naamvarianten: Hendrik Voskuijl, Henk Voskuijl, Hendrik Voskuyl; monogrammeerde als H.V./'39 en H V) werd op 10 april 1893 in Dordrecht geboren en overleed op 9 maart 1980 in Den Haag. Hij was leerling van Gerrit Burger en zal later ongetwijfeld ook veel kennis aan zijn zoon Gijs(bert) Voskuijl, die ook graficus, tekenaar en daarnaast beeldhouwer was, hebben overgedragen. Hij was zelf docent middelbaar onderwijs (HBS in Dordrecht?) en docent aan Academie voor Beeldende Kunst...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Voskuijl, Henk.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Boereninterieur'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.