Boerenland met weide

Artikelnummer: CO 836.001
Onderwerpen: ,

Lucie maakte vele reizen door Europa en werkte als kunstenaar op diverse plaatsen in zowel België, Frankrijk als Italië. Ook haar oeuvre is erg gevarieerd van portretten en stillevens tot genre-, figuur- en diervoorstellingen. Zij beheerste ook de nodige technieken. Hier een proeve van haar etskundigheid. Omdat ze begin vorige eeuw regelmatig in de omgeving van het Zeeuwse Veere werkte is dit landschap mogelijk ook daar ontstaan. Ook gezien de ‘roestvlekken’ op de ets duiden op een respectabele leeftijd (begin 20ste eeuw).

Afmetingen 38 × 26 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

,

Grafiek

(droge naald)ets

Samenstelling collectie

Signatuur

reverse

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Dam van Isselt, Lucie van

Lucie van Dam van Isselt (naamvariant: Lucie Ekker; signeerde als L v Dam v Isselt, soms met soms zonder punten) werd op 15 juni 1871 in Bergen op Zoom geboren en overleed op 6 of 7 juni 1949 in Den Haag. Zij was tot 1907 getrouwd met de kunstenaar E.C. Ekker en van 1909 tot 1922 met de kunstcriticus Albert Charles Auguste Plasscheart. Zij volgde kunstzinnige opleidingen aan de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag en aan de École des Beaux-Arts in Lyon. Zij volgde onder andere lessen...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Dam van Isselt, Lucie van.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Boerenland met weide'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.