Kunstenaar:Filarski, D.H.W.

Boerennering met op achtergrond molen

Artikelnummer: CO 082.004

Als aquarellist in de vrije natuur speelde Dirk Filarski zijn kunstenaarspartij meer dan stevig mee. Trefzeker en desondanks met weinig kleurnuances weet hij de landelijke sfeer perfect neer te zetten. De plaats waar deze vermoedelijk standerdmolen stond of heeft gestaan is niet bekend (mogelijk Schagen). Gezien de ‘primitief’ onderhouden omgeving (zoals de onverharde weg) stamt deze aquarel mogelijk uit zijn eerste jaren als kunstenaar in Bergen. Duidelijk is hier dat Dirk Filarski al volop als kunstenaar aan het experimenteren is.

Afmetingen 43 × 32.5 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd)

Genootschap

,

Samenstelling collectie

Schilderkunst

aquarel

Signatuur

l.o., naam voluit

Stijl

Stroming

Vindplaats origineel

Filarski, D.H.W.

Dirk Herman Willem Filarski werd op 15 oktober 1885 in Amsterdam geboren en is op 28 februari 1964 in Zeist overleden. Filarski was leerling van de Quellinusschool en van de Rijksschool voor Kunstnijverheid in Amsterdam. Hij schilderde, aquarelleerde, tekende, etste en lithografeerde, maar maakte ook hout- en linoleumsneden. Hij was o.m. werkzaam in Bergen (N-H) (1908), Nordeney (Duitsland 1911), Osnabrück, Parijs (1912) samen met Jacob Bendien, John van Herwijnen en John Raedecker, ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Filarski, D.H.W..

Heeft u een vraag of opmerking over 'Boerennering met op achtergrond molen'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.