Boerenneringen en dorpskernen

Artikelnummer: CO 156.017

Nogmaals een paar zeldzame oefentekeningen van Harm Kamerlingh Onnes. Zuinigheid dreef hem tot gebruik van beide zijden van het tekenpapier. Onduidelijk is het of deze tekeningen voorstudies waren voor andere werken. Aan één zijde zien we een tweetal landschappen met boerenneringen en een brede sloot en aan de weerzijde een dorpskern met basculebrug. Maar omdat deze oefeningen NIET zijn gesigneerd kan geen sluitend bewijs worden gegenereerd dat dit tekeningen van hem waren. Maar de wijze van tekenen en de identieke papiersoort (zie ook CO 156.016) laat weinig twijfel.

Formaten: 2 keer 19 x 32 (voorzijde) en 1 keer 32 x 48 (keerzijde). Zie ook de drie bijgevoegde foto’s.

Afmetingen 48 × 32 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Genootschap

Samenstelling collectie

Tekening

(conté)potlood

Stijl

Vindplaats origineel

Kamerlingh Onnes, Harm

Harm Hendrick Kamerlingh Onnes (Naamvarianten: Harm Hendrick Kamerlingh Onnes, Harm Hendrik Kamerlingh Onnes, Harm Henrick Kamerlingh Onnes, Harm Onnes, Harm Kamerling Onnes; monogrammen: HKO, HHKO) werd op 15 februari 1893 in Zoeterwoude geboren en stierf op 20 mei 1985 in Leiden. Harm komt uit een bekend Nederlands kunstenaars-geleerden geslacht. Hij is de zoon van Menso Kamerlingh Onnes en de neef van onder andere Onno Kamerlingh Onnes, Floris Verster en Hannie van Till- Tutein Nolthenius....

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Kamerlingh Onnes, Harm.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Boerenneringen en dorpskernen'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.