Kunstenaar:Essen, Jan van

Boerenschuur

Artikelnummer: CO 623.003

Pulchri Studio kende onder haar voormalige leden vele uitmuntende tekenaars. Jan van Essen was één van hen. Om alleen met een zacht potlood zoveel sfeer te introduceren zoals deze tekening laat zien, moet je eerst als vakmanschap tot grote hoogte stijgen. Maar het waren niet alleen zijn landschaps(tekeningen) maar zeker ook zijn dier- men stadsschilderingen die hem nog steeds zeer geliefd doen zijn in kleine kring.

Afmetingen 25.9 × 17 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Genootschap

Tekening

(conté)potlood

Samenstelling collectie

Signatuur

geen

Stijl

Vindplaats origineel

Essen, Jan van

Jan van Essen (naamvariant: Johannes Cornelis van Essen) werd op 25 januari 1854 in Amsterdam geboren en overleed op 23 mei 1935 in Scherpenzeel. Hij was leerling bij Petrus Fransiscus Greive en Hendrik Valkenburg. John Macallan Swam had veel invloed op Van Essen. Van Essen was zelf weer de leraar van Bernard de Hoog. Hij was zowel aquarellist als etser, graficus, lithograaf, schilder en tekenaar en werkte vooral veel met water- en olieverven. In deze hoedanigheid zijn van hem dier-, vo...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Essen, Jan van.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Boerenschuur'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.