Boezemwater met platbodem en spinnekopmolen

Artikelnummer: CO 767.001

Van Haagse School naar impressionisme! Willem Nakken lijkt hier te twijfelen over de schilderstijl die hij tijdens het vastleggen van dit landschap wil hanteren. In de opzet herkennen nog het typisch Haagse School-denken maar in de uitwerking zien we vooral stemming / emotie / brutaliteit. Een overgangsproduct? Breitner zou het niet beter hebben gekund.

Afmetingen 50 × 40 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

in potlood / inkt / verf, m.o., naam voluit

Stijl

Stroming

Uitgever

Vindplaats origineel

Nakken, Willem Carel

Willem Carel Nakken (naamvariant: Willem Karel Nakken; signeerde met W.C. Nakken of W.C.N.) werd op 9 april 1835 in Den Haag geboren en overleed op 4 april 1926 in Rijswijk. Nakken volgde opleidingen aan de Akademie van Beelden Kunsten in Den Haag en aan de academie in Antwerpen. Tevens volgde hij lessen bij Anthonie Fransiscus Dona. Later gaf hij als leraar zelf les aan Thomas van Wissen. Als aquarellist, schilder en tekenaar legde hij zich vooral toe op dier- en genrevoorstellingen, l...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Nakken, Willem Carel.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Boezemwater met platbodem en spinnekopmolen'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.