Bomengroep met rode weerschijn oorlogsgeweld

Artikelnummer: CO 248.012

Het behoeft geen betoog dat Pauwels een bewogen kunstenaar was. Hij was niet louter een impressionist en – wij schreven dit al eerder op onze website – zeer getalenteerde kunstenaar maar in vergelijking met zijn Hollandse tijdgenoten (onder andere Breitner en Noltee) ook nog maatschappelijk geëngageerd. Dit doek bewijst het andermaal (zijn afschuw voor het geweld van de Eerste Wereldoorlog) door op de achtergrond de weerschijn van exploderende granaten tegen een bossage nadrukkelijk te accentueren. Er is hier waarschijnlijk sprake van een jeugdwerk.

Afmetingen 60 × 40 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

naam voluit, r.o.

Stijl

Vindplaats origineel

Pauwels, Henry-Joseph

Er zijn vele schilders met de naam Pauwels. Henry-Joseph, één van hen werd in 1903 geboren in Haasdonk en overleed in 1983 te Beveren-Waas. A ls we het over Henry-Joseph hebben dan spreken we over een bescheiden vakman / schilder. Pauwels is Belg. Pauwels was een schilder van decoratieve landschappen, interieurs, zee- en Antwerpse havengezichten. Henry-Joseph is een poëtische, optimistische en met vlagen al te virtuoze - maar ook oppervlakkige - postimpressionist die met een losse toets...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Pauwels, Henry-Joseph.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Bomengroep met rode weerschijn oorlogsgeweld'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.