Kunstenaar:Maris, Jacob

Bomschuit op het strand

Artikelnummer: COL 203.003

Van meerdere kunstenaars worden voortdurend – in dit geval van Jacob Maris ver na zijn dood – kunstwerken verspreid via nadrukken of zoals in dit geval middels ansichtkaarten (zie onder andere ook COL 310.008). Deze werd uitgegeven door Vice versa Publications, Leiden (zie ook de tweede foto, nr. 15150). Een terecht initiatief, want het oorspronkelijke schilderij van Maris is bijna een klassieker en bevindt zich in Haagse Gemeentemuseum.

Afmetingen 10.5 × 15 cm
(Ansicht)kaart

niet gelopen

Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Genootschap

Ansichtkaartcode

Signatuur

in de druk, naam voluit, r.o.

Stijl

Samenstelling collectie

Stroming

Uitgever

Vindplaats origineel

Maris, Jacob

Jacob Maris (feitelijk Jacobus Hendricus Maris) werd op 25 augustus 1837 In Den Haag geboren en overleed op 7 augustus 1899 in Karlsbad (BDR). Jacob was een broer van Willem en van Matthijs Maris en was gehuwd met Catharina Horn. Zij hadden een zoon Willem Matthijs Maris, ook schilder. Jacob volgde kunstzinnige opleidingen aan de Academie van Beeldende kunsten zowel als aan de Tekenacademie beiden in Den Haag en de koninklijke Academie voor Schone kunsten in Antwerpen. Zijn oudere collegae E...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Maris, Jacob.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Bomschuit op het strand'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.