Boot in landschap op het droge

Artikelnummer: p11 267.001

Een vroege? Piet van Wijngaerdt? In ieder geval overrompelend, deze tekening door èn grootte èn typerende sfeer. De techniek van Piet lijkt hier wel wat op die van DeSmet en Gestel, tijdgenoten van hem: somber, spontaan en vooral los van traditie zoals die aan het eind van de 19de en begin van de 20ste eeuw werden gekoesterd en gecultiveerd (onder andere de Weissenbruchs). Vooral in Bergen vonden die zoekende, opstandige kunstenaars hun eigen plek (Filarski, Kuyten, Gestel c.a.).

Afmetingen 59 × 47 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd)

Genootschap

Tekening

(conté)potlood

Samenstelling collectie

Signatuur

in potlood / inkt / verf, l.o., naam voluit

Stijl

Stroming

Vindplaats origineel

Wijngaerdt, Piet van

Piet van Wijngaerdt (naamvariant: Petrus Theodorus van Wijngaerdt) werd op 4 november 1873 in Amsterdam geboren en overleed op 25 januari 1964 in Abcoude. Hij werd opgeleid aan de Rijksacademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam en was er leerling bij August Allebé, George Hendrik Breitner, Carel Lodewijk Dake en Nicolaas van der Waay. Later was hij zelf weer de leraar van Frans Josef Alkemade, Otto van Bennekom, Wim Bosma, Arend Bosscher, Anna Maria Braakensiek-Dekker, Alijd Brink, Cornel...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Wijngaerdt, Piet van.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Boot in landschap op het droge'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.