Bos bij nacht

Artikelnummer: CO 012.270

Bij vlagen heeft Herman van der Avoort meer dan warme belangstelling voor ‘buiten’. Veel van zijn werken (zie ook elders in onze verzameling ‘Van der Avoort’) onderstrepen dit nadrukkelijk. Met dit wat grotere – dan gebruikelijk – werk legt hij zijn grote respect vast voor de natuur als zodanig. Bijna een vierkante meter doek heeft hij nodig om dit tot uitdrukking te brengen. Zoals gebruikelijk meer dan kleurrijk verwoord met voorbijgaan aan elke werkelijkheid. Maar Hermans’ natuurbeeld zal (on)bekenden meer dan nieuwsgierig naar hem als kunstenaar maken.

Afmetingen 90 × 90 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Genootschap

Overig

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

geen

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Avoort Jr., Herman van der

Herman van der Avoort Jr. werd in 1950 in Dordrecht geboren en heeft als kunstschilder tot op heden een turbulent leven achter zich. Herman is de jongste telg uit een bekend kunstschildersgeslacht. Zowel zijn vader (die ook Herman heet) als zijn grootvader (Herman Hubertus) en de broer van zijn vader (Oscar Joseph) waren meer dan verdienstelijke schilders. Helaas voor de liefhebbers schilderden zij vooral voor zichzelf en veel minder voor de 'markt'. Herman jr. is lid van Pict...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Avoort Jr., Herman van der.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Bos bij nacht'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.