Kunstenaar:Bilders, Gerard

Bosgezicht met brug over spreng

Artikelnummer: p6 191.001

Gerard Bilders was – gedreven door de Barbizonners – vooral buiten werkzaam of vond al zwervend buiten zijn favoriete onderwerpen. Hij toont met zijn werken aan dat ‘om-de-hoek’ al de prachtigste natuurplekjes te vinden zijn. Hier een sprekend voorbeeld van ons prachtig Nederland.

Het is niet erg verwonderlijk als kunstliefhebbers diep in hun buidel willen tasten om een werk van Bilders aan te schaffen. Zijn werk omschrijven is lastig maar een goede gooi ernaar zou kunnen luiden: een mix van Chris Soer, Noltee en Wijnhoven. Dus eredivisie!

Afmetingen 49 × 32 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

l.o., slecht- / on(leesbaar)

Stijl

Stroming

Vindplaats origineel

Bilders, Gerard

Gerard Bilders (naamvariant: Albertus Gerardus Bilders) werd op 9 december 1838 in Utrecht geboren en overleed op 8 maart 1865 in Amsterdam. Aanvankelijk kreeg hij les van zijn vader Johannes Warnardus Bilders. Daarnaast volgde hij opleidingen aan de Akademie voor Beeldende Kunsten in Den Haag, bij Felix Meritis en aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Amsterdam. Niet alleen was hij leerling bij zijn vader maar later ook van Simon van den Berg (de veeschilder) en Charles Hu...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Bilders, Gerard.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Bosgezicht met brug over spreng'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.