Kunstenaar:Tiele, Jan

Boslandschap

Artikelnummer: p16 407.002
Onderwerpen: ,

Hoe langer je naar dit werk kijkt hoe meer de neiging ontstaat om het beukenlaantje in te lopen. De uitzonderlijke kwaliteit van deze schilder weet optisch bedriegend dit gevoel onbewust bij de toeschouwer op te roepen. Slechts weinigen is het gegeven om zo sterk suggestief te schilderen. Tiele was één van hen. Maar niet alleen het perspectief dwingt bewondering af ook het kleurenpalet – die het herfstige karakter van het bos subliem ondersteunen – versterken dit gevoel nog eens extra.

Afmetingen 34 × 34 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o.

Stijl

Vindplaats origineel

Tiele, Jan

Jan Tiele (naamvariant: Jan Cornelis Tiele) werd op 9 juli 1884 in Utrecht geboren en overleed op 31 januari 1956 in Arnhem. Hij was de vader van F.J. (Floris) Tiele. Tiele volgde een kunstzinnige opleiding aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam en was leerling bij François Pieter ter Meulen en Nicolaas van der Waay. Tiele was als kunstenaar werkzaam in zowel Nederland (Utrecht, Amersfoort, Hattem, Leiden, Noordwijkerhout, Zierikzee, Amsterdam, Den Haag, Delft en Arnhem...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Tiele, Jan.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Boslandschap'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.