Bospad met parallel een ruiterpad

Artikelnummer: CO 231.012
Onderwerpen: ,

De ‘Dordtse Breitner’ Cor Noltee was niet alleen een pikeur op het gebied van olieverven en minstens de evenknie van Breitner maar ook voor pastelleren of potloodtekenen draaide hij zijn hand niet om. Deze grote en meer dan fraaie tekening getuigt hiervan. De kwaliteit van deze tekening stijgt ver uit boven een doorsnee diapositief zeker waar het de gedetailleerd betreft. En dan spreken we nog niet eens over de mate van natuurlijke getrouwheid. Als je zo kan tekenen dan mag je jezelf zonder meer tot de allergrootsten rekenen.

Afmetingen 45 × 30 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd)

Genootschap

Tekening

(conté)potlood

Samenstelling collectie

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o.

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Noltee, Bernardus Cornelis

Bernardus Cornelis ( Cor) Noltee is op 25 mei 1903 in Den Haag geboren en overleden op 2 januari 1967 in Dordrecht. Noltee is van origine een oer-Hollandse impressionist en wordt wel de Dordtse Breitner genoemd. Van 1915 tot 1920 was hij leerling van de Haagse Academie van Beeldende Kunsten die hij tot en met het tweede studiejaar volgde (de afdeling Teeken- en schilderkunst in het bijzonder). In die periode had hij intensief contact met Jef van Jole, Henk van Leeuwen en Willem de Zwart. ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Noltee, Bernardus Cornelis.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Bospad met parallel een ruiterpad'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.