Kunstenaar:Velde, Bram van

Bram van Velde, een hommage

Artikelnummer: BI 998.284

Bram van Velde ’s verblijf in de kunstenaarskolonie Worpswede bij Bremen werd door E.H. Kramers – eigenaar van de Haagse schildersfirma Van Schaijk & Co. en zijn mecenas – mogelijk gemaakt. Het stelde hem in staat om in het bui­tenland te gaan werken om daar zijn talent te ontwikkelen. Hij trof in Worpswede een kunstklimaat aan dat zich vooral op landschappen concentreerde en hem een impuls gaf aan denken en werken in traditionele termen van de noordelijke romantiek. Voor Van Velde dé bevestiging tussen innige verbondenheid van kunst en dagelijkse leven zoals hij dat vond binnen de kunstenaarsge­meenschap van Worpswede.
Zie voor een keur uit zijn werk de bijgevoegde foto’s.

Samenstelling collectie

Uitgever

, ,

Velde, Bram van

Bram van Velde (naamsvariant: Abraham Gerardus van Velde en signeerde vaan als A. G. van Velde) en werd op 19 oktober 1895 in Zoeterwoude geboren en overleed op 28 december 1981 in Grimaud (Frankrijk). Bram van Velde was de broer van Geer van Velde, ook een kunstschilder (zie elders op de website van Caput Ovis). Hij volgde geen specifieke kunstzinnige opleiding en kan zonder meer wat dat betreft 'autodidact' worden genoemd. Zelf was hij de leraar van Anton van der Veen. Hij stamt uit e...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Velde, Bram van.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Bram van Velde, een hommage'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.