Brieven rond de Oude Schuit deel 1

Artikelnummer: BI 999.704

Een beklemmende en tegelijkertijd fascinerende geschiedschrijving over de laatste vijf levensjaren van Hendrik Nicolaas Werkman. Wellicht de meest vernieuwende kunstenaar van de laatste 100 jaar. Dat zijn ‘beroemdheid’ als kunstenaar tevens zijn dood betekende aan het eind van de 2de Wereldoorlog valt nauwelijks te bevatten. Maar laten we in zijn verscheiden ook de andere vele duizenden slachtoffers uit die tijd nooit vergeten. Daarom heeft deze volumineuze geschiedschrijving feitelijk twee tijdstempels gekregen: die van de kunstenaar en die van de vele nazi-slachtoffers.

Genootschap

Samenstelling collectie

Uitgever

Werkman, Hendrik Nicolaas

Hendrik Nicolaas Werkman werd op 29 april 1882 in Leens (De Marne) geboren en overleed op 10 april 1945 in Bakkeveen (Opsterland) waar hij door de bezettende macht in de bossen werd geëxecuteerd. Werkman volgde geen specifieke kunstzinnige opleiding; hij was dus in feite autodidact maar werd desondanks leraar / adviseur van onder andere Jaap Naninga en Siep van den Berg. Aanvankelijk werkte hij in Leens maar later ook in Groningen, Assen, Keulen en Parijs (studiereis). Hij was een ze...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Werkman, Hendrik Nicolaas.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Brieven rond de Oude Schuit deel 1'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.