Bruine’ fantasiekerk

Artikelnummer: CO 012.212

Al vele (fantasie)kerken schilderde Herman van der Avoort als kunstenaar. We merkten trouwens al vaker op dat hij steeds weer zelfs kunstkenners weet te verrassen met zijn – in dit geval – fantasiecompositie en uniek kleurgebruik. Eén ding is bij Herman van der Avoort onveranderlijk: de ‘kunstenaarsbril’ waardoor hij kijkt is en blijft zeer bijzonder en meer dan CoBrA-waardig. Hij bedenkt ook hier weer details en kleurcombinaties die velen voor onmogelijk houden en legt deze vervolgens ook nog eens spannend vast. Alleen al hierom is elk nieuw werk van Van der Avoort een pure verrassing.

Afmetingen 90 × 60 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Overig

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

in potlood / inkt / verf, l.o., naam voluit

Stijl

, ,

Uitgever

Vindplaats origineel

Avoort Jr., Herman van der

Herman van der Avoort Jr. werd in 1950 in Dordrecht geboren en heeft als kunstschilder tot op heden een turbulent leven achter zich. Herman is de jongste telg uit een bekend kunstschildersgeslacht. Zowel zijn vader (die ook Herman heet) als zijn grootvader (Herman Hubertus) en de broer van zijn vader (Oscar Joseph) waren meer dan verdienstelijke schilders. Helaas voor de liefhebbers schilderden zij vooral voor zichzelf en veel minder voor de 'markt'. Herman jr. is lid van Pict...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Avoort Jr., Herman van der.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Bruine' fantasiekerk'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.