Kunstenaar:Moret, Chris

Buikfles met kastanjedoppen (V)+ tros lelies (A)

Artikelnummer: p38 363.003

Hier een paar andere kanten van de kunstenaar Chris Moret: tekenen (van stillevens) en het aquarelleren (van bloemen). De ‘voorzijde‘ van dit werk vertoont een compositie van een kogelfles met kastanje(bladeren) en de ‘achterzijde‘ een tros lelies. Beide werken ademen een ‘oefensfeer’ uit ofschoon ons geen werken bekend zijn die hieruit zijn voortgesproten.

Afmetingen 38.5 × 51 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Samenstelling collectie

,

Schilderkunst

aquarel

Tekening

viltstift

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o.

Stijl

Vindplaats origineel

Moret, Chris

Chris Moret (naamvariant Moret, Christiaan Cornelis Moret) werd op 25 februari 1906 in Rotterdam geboren en overleed op 14 april 1979 in Den Haag. Moret volgde een opleiding aan de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag en was er m.n. leerling bij Cees Tromp; later was Moret zelf weer de leraar van Gerard Wensma. Tot 1912 was hij als kunstenaar actief in Utrecht en sindsdien in Den Haag. Als schilder, tekenaar, etser, lithograaf en later als directeur van academie (Grafische Scho...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Moret, Chris.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Buikfles met kastanjedoppen (V)+ tros lelies (A)'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.