Chinese draak

Artikelnummer: CO 012.352

Herman van der Avoort was een bewonderaar van Karel Appel en dat stak hij bepaald niet onder stoelen of banken. Dit werk gaf hij de titel mee van ‘Chinese draak’. Trouwens wij achten Van der Avoort creatiever en talentvoller dan vele CoBrA-leden. Helaas ontbrak en ontbreekt het Herman aan de drang om ‘vooraan’ te lopen. Dus is hij slachtoffer van zijn eigen bescheidenheid geworden. Dit werkstuk dateert 1980.

Afmetingen 50 × 70 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Overig

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

l.o., naam voluit

Stijl

,

Stroming

Uitgever

Vindplaats origineel

Avoort Jr., Herman van der

Herman van der Avoort Jr. werd in 1950 in Dordrecht geboren en heeft als kunstschilder tot op heden een turbulent leven achter zich. Herman is de jongste telg uit een bekend kunstschildersgeslacht. Zowel zijn vader (die ook Herman heet) als zijn grootvader (Herman Hubertus) en de broer van zijn vader (Oscar Joseph) waren meer dan verdienstelijke schilders. Helaas voor de liefhebbers schilderden zij vooral voor zichzelf en veel minder voor de 'markt'. Herman jr. is lid van Pict...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Avoort Jr., Herman van der.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Chinese draak'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.