Kunstenaar:Smissaert, Frans

Christuskop

Artikelnummer: CO 365.002

Onder bescherming van Z.E. Mr. J. Terpstra, toenmalig Minister van Onderwijs, Kunsten en Wetenschappen en de toenmalige burgemeesters Dr. W. de Vlugt van Amsterdam, Mr. P. Drooglever-Fortuyn van Rotterdam en Jhr. Mr. Dr. L.H.N. Bosch Ridder van Rosenthal van ‘s-Gravenhage werd een kunstmap met als titel DE KUNST IN NOOD uitgegeven in 1933. De heren C.G. Kleykamp en Luc. Willink voerden de redactie.
Het drukwerk werd verzorgd door N.V. Drukkerij “VADA” te Wageningen. Het geheel werd gebundeld en gebonden door de Firma H. van Rijmenam in Den Haag.

In totaal verzorgden tientallen Nederlandse kunstschilders, beeldhouwers, dichters, schrijvers, architecten, toneelspelers et cetera waaronder Jhr. Frans Smissaert  bijna 135 bijdragen.

Zoals we al vermelden bij BI 998.282 vormde een deel van de bijdragen een meer dan interessante aanvulling op onze kunstverzameling. Vandaar dat deze er zijn uitgelicht en op een eigen plek op onze website worden gepresenteerd en nader toegelicht / gerubriceerd. Hier één van de bijdragen aan de map DE KUNST IN NOOD (Deel V) van Jhr. Frans Smissaert: Christuskop.

Diversen

prent

Genootschap

Signatuur

geen

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Smissaert, Frans

Frans Smissaert [naamvariant: Frans Alexander Ewout Lodewijk Smissaert (jonkheer)] werd op 28 augustus 1862 geboren in Den Haag en overleed op 16 december 1944 in Laren Nh.. Frans volgde een opleiding aan de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag (pas op 38-jarige leeftijd en op aanraden van Willem Roelofs). Hij was verder leerling van onder andere Fridolin Becker, Eugène Burnand (in Parijs), Frits Jansen, Willem Roelofs en Adrianus Jacobus Terwen. Smissaerts werkt op meerdere plaat...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Smissaert, Frans.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Christuskop'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.