Kunstenaar:Dom, Pol

Clownsportret

Artikelnummer: p20 557.012

Eén van de mooiste clowns die ooit door een kunstenaar werd neergezet op papier. En dat voor een kunstschilder die vooral bekendheid verwierf door zijn (kinder)boekillustraties. Op onze site kunt u tevens een keur aan boekillustraties van Pol Dom bekijken (CO 557.xxx). Zonder overdrijven kan als verwachting worden uitgesproken dat deze kleurige (èn vooral vrolijke) voorstelling nog vele jaren hele schare kijkers zullen boeien. We horen kijkers al blij verzuchten: eindelijk een clown waar kinderen NIET bang van worden! Een terechte verzuchting.

Afmetingen 47 × 55 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, passe-partout

Genootschap

Samenstelling collectie

Schilderkunst

gemengde techniek

Signatuur

in potlood / inkt / verf, l.o., naam voluit

Stijl

Vindplaats origineel

Dom, Pol

Pol Dom (naamvarianten: Paul Louis Charles Dom, Paulus Ludovicus Carolus Dom; signeerde met 'Pol Dom' of met het monogram PD) werd in 1936 Nederlander terwijl hij als Belg op 4 juni 1885 in Antwerpen werd geboren. Hij stierf in Den Haag op 26 februari 1978. Hij studeerde aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. Voor Betsy van Gelder was hij later dé leraar. Pol Dom was als kunstenaar zowel in Antwerpen en Brussel als in Laren Nh., Den Haag en Rijswijk actief. Als...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Dom, Pol.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Clownsportret'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.